Om

Kort om oss

 

Vi som driver Danbyholm är Conny och Anita, med sönerna Oskar och Viktor. Gårdens huvudsakliga inriktning är spannmål, som vi odlar på cirka 500 hektar. Sönerna har några ridhästar, och vi har en liten men växande fårhjord. Vi hyr också ut många hus, de flesta äldre torp. Gården var långt tillbaka en adelssäte för släkten Hamilton.

Några bilder från förr

 

Det står inte när dessa bilder är tagna, men visst luktar det 1960-tal om dom.

 

Vi fick ett mejl från Sven som nu bor i Kumla. Han bodde vid Stubbvik åren 1949-1956 och lekte mycket på herrgårdens marker då han även bott vid Danbykrog och Kristinelund. Han kommer ihåg tröskan när den gick utanför Laggarbols skola på fälten där. Likaså Hanomagen. Han minns att det även fanns en blå Hanomag med trähytt och Lanz Bulldoggen. Tack för brevet Sven.

Nu rustar vi kvarnen

Danbyholm elektrifierades 1907, då kraftverket vid Vedeby kvarn byggdes. Då byggdes denna kvarn, som alltså har drygt hundra år på nacken. Men nu har den inte använts på många år. Nu ger vi den i alla fall en yttre ansiktslyftning. Vi tar bort en ful tillbyggnad, tar fram förspikade dörrar, bygger nya ytterväggar där det behövs, och målar hela byggnaden. Det blir så mycket trevligare då.

 

Fakta om Danbyholm

  • text kommer.
  • text kommer.
  • text kommer.
  • text kommer.

 

Danbyholm, 640 20 Björkvik, lasse@danbyholm.com